3/11 Smygpremiär på Vävstugan

SMYGPREMIÄR PÅ VÄVSTUGAN

Design, hantverk, inredning och café

Tisdag – Lördag 11.00-16.00

Välkommen in på inspiration, mys och fika!

 

”Vävstugan” är resultatet av Hotell Bruksvallslidens populära vävsemestrar på 50-talet. Kerstin och Birger Myhr byggde i slutet av 40-talet Hotell Bruksvallsliden. Det invigdes i februari 1948. Vintertid var det lätt att få gäster men på sommaren var det svårare. Man började därför ordna vävkurser för bygdens kvinnor och i hotellets gillestuga arrangerade man träslöjdkurser. Kerstin som var utbildad vävlärare, började då med ”Vävsemestrar”. Den första ordnades sommaren 1951. Grupperna blev större och större och det blev snart för trångt på hotellet. Det resulterade i att man timrade upp en stuga i björkdungen bredvid hotellet och döpte den till Vävstugan.

1974 flyttade dottern Anne Marie med familj hem och tog över Vävstugan och 1975 utökades den med kafé. Över tid har vävstolarna flyttat ut och istället gett plats för konst, hantverk, design och inredning tillsammans med ett mysigt café.

I mer än 40 år har Ann-Marie utvecklat ”Vävstugan” till ett fantastiskt besöksmål i området. Från denna höst går stafettpinnen vidare inom släkten och familjen Myhr. Det kommer nu drivas och utvecklas via Hotell Bruksvallsliden. Startskottet på en ny resa och planerna för Vävstugans utveckling ska bli roliga att presentera framöver.

Hotell Bruksvallsliden ägs, drivs och utvecklas fortfarande av familjen Myhr, nu i 4-generationen. Förutom Hotell & restaurang ingår även Bruksvallarnas Toppstuga ”Knallen”, Bruksvallarnas stugservice och Vävstugan. Hotellet förmedlar även stugor och lägenheter.